Internationale Tattoo Conventie Amsterdam 2016 - Nieuws

01/06/2016

Iedereen heel hartelijk bedankt!

Beste artiesten, deelnemers en bezoekers – dank jullie wel voor het bijwonen van onze Tattoo Conventie Amsterdam 2016!!!

Foto’s zullen snel te zien zijn op de pagina FOTO’S.
Kijk en lees ook wat de pers van de conventie vond (we blijven de komende dagen / weken meer toevoegen)!

We hopen jullie allemaal volgend jaar weer te zien!

Als er iets is dat we kunnen veranderen / verbeteren – laat het ons alsjeblieft weten zodat we het (waar mogelijk) nog beter kunnen doen.

Hartelijk dank aan de crew & vrijwilligers – zonder jullie was het niet mogelijk geweest!

Zet de data voor volgend jaar alvast in je agenda: 26-28 mei 2017
Hou ook onze Maastricht conventie in de gaten!

 

26/05/2016

We zien jullie op de conventie!

 

24/05/2016

Live graffiti @ de Tattoo Conventie Amsterdam

Zoals altijd besteden we op de conventie ruim aandacht aan graffiti, art en street art. Tijdens de Tattoo Conventie Amsterdam zullen verschillende van onze deelnemende street art artiesten live laten zien wat ze in huis hebben. Graffiti gemaakt voor uw neus, op doeken die na de conventie zullen worden gedoneerd aan het goede doel. Kom zeker kijken!

 

24/05/2016

De conventie-shirts van dit jaar zijn binnen!

Natuurlijk hebben we ook dit jaar weer een uniek shirt van de Tattoo Conventie Amsterdam, te koop op de conventie!

 

18/05/2016

Geen glas in de conventiehal!

Dit jaar is de conventie groter dan ooit, en dus ook drukker. Daarom mogen er uit veiligheidsoverwegingen geen glazen flessen of ander glaswerk meegenomen worden de conventiezaal in. Kom je naar de conventie? Hou daar dan alsjeblieft rekening mee!
Kijk voor meer informatie over de do's and don'ts tijdens de conventie op de pagina's INFO en HUISREGELS, dan kom je niet voor verrassingen te staan.

 

17/05/2016

Live muziek @ de Tattoo Conventie Amsterdam

Tijdens de conventie kun je genieten van diverse optredens van de live bands die we dit jaar in huis hebben: Santanico geeft vrijdag op geheel eigen wijze een hommage aan de gitarist Santana, de Lamar Chase Band trakteert zaterdag op funky blues en op zondag sluiten we de conventie swingend af met Mosquito. Kijk voor meer informatie op de pagina's LIVE MUZIEK en PROGRAMMA.

        

 

09/05/2016

De allerlaatste tattoo artiesten worden aan de deelnemerslijst toegevoegd! Er komen dit jaar meer artiesten dan ooit naar de Amsterdam Tattoo Conventie. Bekijk de deelnemerslijst hier!

 

30/03/2016

Tattoo Preservation Service weer terug op de Amsterdam Tattoo Conventie!

Opnieuw aanwezig op onze conventie: de Tattoo Preservation Service.
Ben je trots op je tattoo? Trots op het moment dat deze vertegenwoordigt? Trots op de pijn, de tijd en het geld dat je hebt geïnvesteerd in het laten zetten van de tattoo en op de artiest die hem voor je heeft gemaakt?

Ze zeggen dat je een tatoeage voor altijd hebt, maar nu kan je tattoo écht voor eeuwig bestaan. De Tattoo Preservation Service van Walls and Skin werkt samen met een team van medische professionals die je tattoo zullen veranderen in een kunstwerk dat voor altijd blijft: ze preserveren getatoeëerde huid na de dood.

Als dat ongelukkige moment is gekomen, verwijdert een patholoog de tatoeage om deze te bevriezen of te verpakken in formaldehyde, idealiter binnen 48 uur, voordat het naar een laboratorium buiten Nederland wordt gestuurd. Daar wordt tijdens een 12 weken durende procedure water aan de huid onttrokken en vervangen door siliconen, waardoor een rubberachtige substantie ontstaat, zodat je tattoo in een onverwoestbaar stuk plastic verandert.

Om de tatoeages op de meest respectvolle manier te behandelen hebben Peter van der Helm en Judith van Bezu ‘The foundation for the art and science of tattooing’ opgericht. Met het behouden van getatoeëerde huid wordt ook het verhaal achter de tatoeages bewaard. Judith van Bezu heeft onderzoek gedaan naar het behoud van tatoeages voor musea en een scriptie geschreven die je hier kunt lezen.

Niet iedereen is bekend met deze service. Daarom staat de Tattoo Preservation Service ervoor open om allerlei vragen te beantwoorden die je kunt stellen op de Tattoo Conventie in Amsterdam!

 

12/02/2016

Amsterdam Tattoo Conventie nu ook op Instagram

Voor je dagelijkse dosis fantastische tattoos kun je ons nu ook volgen op Instagram. Klik op de Instagram button bovenin het scherm of kijk op

http://instagram.com/amsterdam_tattoo_convention

  

24/11/2015

De komende tijd zullen steeds meer deelnemers aan de Internationale Tattoo Conventie Amsterdam op deze website worden gezet! Hou de pagina DEELNEMERS dus goed in de gaten!

 

24/11/2015

Waarschuwing: oplichters bedrijven struinen de tattoo conventies van Europa af om mensen te dure hotelkamers te laten boeken. Lees meer onder HOTEL

 

21/09/2015

Stichting Amsterdamse Zwerfkatten op de Amsterdam Tattoo Conventie

Tattoo Expo steunt graag goede doelen, bijvoorbeeld door organisaties de gelegenheid te geven hun zaak meer bekendheid te geven tijdens onze conventies.

Dit jaar zal de Stichting Amsterdamse Zwerfkatten met een stand aanwezig zijn op de Amsterdam Tattoo Conventie.

Het aantal zwerfkatten in en rondom Amsterdam is enorm. De Stichting Amsterdamse Zwerfkatten pakt dit probleem op de meest diervriendelijke en doeltreffende manier aan. Dit doet de stichting o.a. door de katten te vangen en op te vangen, medische hulp te bieden, te castreren of steriliseren, te resocialiseren en herplaatsen waar mogelijk of ervoor te zorgen dat de katten naar goede opvangtehuizen gaan. Ook geeft de stichting voorlichting over het belang van chippen en steriliseren van katten aan katteneigenaren.

Op deze manier voorkomt de stichting veel dierenleed. Dit belangrijke werk kan alleen gedaan worden door de hulp van sponsoren, donaties en vrijwilligers. Ga dus tijdens uw bezoek aan de conventie zeker even langs de stand van Stichting Amsterdamse Zwerfkatten om meer te weten te komen over het werk van deze stichting!

 

23/06/2015

U kunt vanaf nu, via deze website, uw stand request invullen voor de 2016 Amsterdam Tattoo Conventie! Gebruikt u alstublieft niet het contactformulier voor uw stand request.
KLIK HIER VOOR HET MAKEN VAN UW STAND REQUEST