27-05-2015

Plattegrond en deelnemerslijst online!

Klik hier voor de plattegrond van de conventie en de volledige deelnemerslijst.

 

11-05-2015

After Party op zondag 31/05 van 21.00 tot 03.00

Op zondagavond 31 mei zal de Amsterdam Tattoo Conventie After Party gehouden worden!
Voor standhouders is de toegang gratis (met het standhouder-polsbandje!).

Locatie: Akhnaton Amsterdam - vlakbij het Centraal Station
Adres: Nieuwezijds Kolk 25, Amsterdam (telefoon 020-6243396)

Website: http://www.akhnaton.nl/ / https://www.facebook.com/AkhnatonAms

 

11-05-2015

Live muziek @ de Amsterdam Conventie!

Vrijdag 29/05 – The Red Maddies
http://redmaddies.nl/media/muziek/


Zaterdag 30/05 – Jam of Gypsys
http://www.jamofgypsys.com/


Zondag 31/05 – The Mosquito’s
https://www.facebook.com/theo.mosquito.9


Zie het programma voor de tijden van de optredens.

 

28-04-2015

Tentoonstelling Body Art in het Tropenmuseum

Lichaamsversieringen als tatoeages, piercings en make-up zijn dagelijks te zien in ons straatbeeld. Het lichaam en met name de huid dient als middel om onszelf vorm te geven, te transformeren en om te laten zien wie wij zijn. Het is een belangrijk uitdrukkingsmiddel van de identiteit. Het Tropenmuseum zet met Body Art een tentoonstelling neer over lichaamsversieringen in de breedste zin van het woord: van make-up en tatoeages tot onderhuidse implantaten en chirurgische veranderingen. Dwars door de tijd en culturen heen. De vraag die hierbij centraal staat: waarom passen mensen hun lichaam aan?

De tentoonstelling Body Art is van 20 maart t/m 30 augustus 2015 te zien in het Tropenmuseum.
Voor meer informatie kijk op: http://tropenmuseum.nl/nl/tentoonstelling/BodyArt

 

21/04/2015

LET OP: Omleiding treinverkeer

Vanwege werkzaamheden aan het spoor is treinstation Amsterdam RAI op 30 en 31 mei niet bereikbaar. Er rijden die dagen geen treinen tussen Station Amsterdam Bijlmer Arena – Station Schiphol en tussen Station Duivendrecht – Station Schiphol.

Reizigers kunnen hierdoor te maken krijgen met een omleiding en kunnen via de volgende websites hun route uitstippelen:

NS Reisplanner: http://www.ns.nl
Reisadvies onderweg: http://m.ns.nl/planner.action?lang=nl
Reisplanner Xtra: http://reisplanner.ns.nl/#reisplanner

 

25/02/2015

Gratis Tatooisme tattoo van ‘De Kracht van de Veilige Naald’

Het ‘Tatooisme’ bestaat aantoonbaar al duizenden jaren. De Egyptenaren tatoeëerden 4000 jaar voor Christus al en 'Ötzi', de ijsmummie uit de Alpen die zo'n 5350 jaar geleden leefde, had 59 tatoeëringen. De religieuze organisatie `De Kracht van de Veilige Naald` heeft dit oudste geloof ter wereld in juli 2014 de officiële benaming ‘Tatooisme’ gegeven, met als belangrijkste doel: Tattoos moeten algemeen geaccepteerd gaan worden.

Mensen met tattoos worden nog vaak geweigerd voor een baan, zeker als zij tattoos op zichtbare plekken hebben. Soms worden mensen zelfs ontslagen vanwege het laten zetten van een tattoo, of komen vanwege een zogenaamd ‘Tatoeagebeleid’ niet eens in aanmerking voor een vacature. Zij worden als niet-representatief beschouwd.
Discriminatie. Zoals zo vaak komt ook deze vorm voort uit een angst of zelfs afkeer voor het onbekende, voor dat wat ‘afwijkt’. Maar discriminatie op grond van huidskleur, leeftijd of religie is verboden. Waarom mag het dan bij getatoeëerden wel?

De inschrijving van ‘De Kracht van de Veilige Naald’ als religieuze organisatie voor het Tatooisme geeft het geloof omtrent tattoos een officiële naam, en wil op die manier bevorderen dat tattoos geaccepteerd moeten gaan worden. Het hebben van tattoos zegt tenslotte niets over het innerlijk, de normen en waarden en de vaardigheden van een persoon!

    

‘De Kracht van de Veilige Naald’ zal aanwezig zijn op onze conventie om bij iedereen die dat wil - geheel gratis -  het symbool van het Tatooisme (± 5 cm groot) te tatoeëren. Laat je daarbij ook je naam, leeftijd, woonplaats en een kort verhaaltje over wat tattoos voor jou betekenen achter, dan ben je officieel toegetreden tot ‘De Kracht van de Veilige Naald’.

 

23/02/2015

Steampunk Art

Creativiteit, innovatie en metaalafval komen samen in het artwork van Steampunk Art, ook dit jaar aanwezig op de conventie!

 

19/02/2015

Bodypaint door de Grimeshop

De Grimeshop zal tijdens de conventie bodypainting van het hoogste niveau laten zien. Bezoekers kunnen zich ook laten bodypainten!

    

 

18/02/2015

Tattoo Preservation Service

Aanwezig op onze conventie: de Tattoo Preservation Service.
Ben je trots op je tattoo? Trots op het moment dat deze vertegenwoordigt? Trots op de pijn, de tijd en het geld dat je hebt geïnvesteerd in het laten zetten van de tattoo en op de artiest die hem voor je heeft gemaakt?

Ze zeggen dat je een tatoeage voor altijd hebt, maar nu kan je tattoo écht voor eeuwig bestaan. De Tattoo Preservation Service van Walls and Skin werkt samen met een team van medische professionals die je tattoo zullen veranderen in een kunstwerk dat voor altijd blijft: ze preserveren getatoeëerde huid na de dood.

Als dat ongelukkige moment is gekomen, verwijdert een patholoog de tatoeage om deze te bevriezen of te verpakken in formaldehyde, idealiter binnen 48 uur, voordat het naar een laboratorium buiten Nederland wordt gestuurd. Daar wordt tijdens een 12 weken durende procedure water aan de huid onttrokken en vervangen door siliconen, waardoor een rubberachtige substantie ontstaat, zodat je tattoo in een onverwoestbaar stuk plastic verandert.

Om de tatoeages op de meest respectvolle manier te behandelen hebben Peter van der Helm en Judith van Bezu ‘The foundation for the art and science of tattooing’ opgericht. Met het behouden van getatoeëerde huid wordt ook het verhaal achter de tatoeages bewaard. Judith van Bezu heeft onderzoek gedaan naar het behoud van tatoeages voor musea en een scriptie geschreven die je hier kunt lezen.

Niet iedereen is bekend met deze service. Daarom staat de Tattoo Preservation Service ervoor open om allerlei vragen te beantwoorden die je kunt stellen op de Tattoo Conventie in Amsterdam!

 

08/01/2015:

De link naar het hotel voor de conventie staat online! Klik hier